Rangerclub PaardenPraatPlaten
PaardenPraat-uurtje

Elke woensdagmiddag van 16:00-17:00uur
Elke zaterdagmiddag van 15:00-16:00uur
Ben je van harte welkom om tijd met onze kudde door te brengen.
Borstelen, rijden, mennen of gewoon even je verhaal kwijt bij de paarden.

Dagkampen

In de schoolvakanties organiseren we dagkampen.
Je kan kiezen voor de volgende opties:
10:00-16:00uur Dagprogramma
9:00-17:00uur Dagprogramma


Lesmethode voor de Basisschool PaardenPraatPlaten SSVT

SSVT = Systemische Sociale Vaardigheids- Training

Het werken met de drie basisprincipes van het systemisch werk in combinatie met het werken met paarden stimuleert bewustwording van systemische sociale vaardigheden.
Ook stimuleren ze het creatief denken, probleem analyse, doelgericht werken, samenwerken en doorzettingsvermogen. Deze kwaliteiten hebben kinderen hard nodig op school en later ook wanneer ze de arbeidsmarkt gaan betreden. In deze training wordt zichtbaar en bespreekbaar welke mogelijkheden, maar ook welke beperkingen systemen hebben voor het kind.
Contact&Verbinding, Ordening en Balans in Geven&Nemen vormen de basisinhoud van de opdrachten met de paarden. Ook verwerken we de ervaringen in een schilderij en leren de kinderen reflecteren op zichzelf met behulp van de paarden. Feedback vragen, geven & ontvangen staan centraal.
Betreft 5 bijeenkomsten van 2 uur.
Maximaal 10 kinderen.Lesmethode voor de Basisschool PaardenPraatPlaten SWAT

SWAT Systemische Weerbaarheids- & Assertiviteits- Training

In deze training leren de kinderen hun authentieke plek in te nemen in elk Systeem in onze huidige maatschappij. In een groep van maximaal 10 kinderen leren de kinderen samen met elkaar en met de paarden om zich steviger neer te zetten. Mentaal, fysiek en emotioneel dagen we ze gedurende vijf bijeenkomsten uit om soms uit hun comfortzone te stappen om in hun eigen plek te komen! In een veilige setting en onder professionele begeleiding zien we de kinderen keer op keer groeien in hun zelfredzaamheid, weerbaarheid en assertiviteit. Feedback vragen, geven & ontvangen met zachte ogen zonder oordeel staat ook in deze training centraal.
Betreft 5 bijeenkomsten van 2 uur.
Maximaal 10 kinderen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten