Rangerclub PaardenPraatPlaten
PaardenPraat-uurtje

Op mijn facebookpagina kondig ik regelmatig een PaardenPraat-uurtje aan. In dit uurtje is iedereen van harte welkom om kennis te komen maken met:
Amor, Liberty, Mylady, Dotje & King.
Ook kun je dan meteen eens rondkijken op mijn locatie(s) en kennismaken met mij als je dat nog nooit 'live' gedaan hebt. Heb je vragen over mijn Praktijkwaaier, Systeemklapper, Sprookjesboekje of Opleiding? Dan kan dat ook allemaal.
In dit uur staat contact&verbinding maken centraal.
Mijn paarden zijn mijn grote inspiratiebron en in dit uurtje deel ik ze met jou!
Aan dit uurtje is geen prijs gekoppeld maar een vrijwillige bijdrage.
Alle schenkingen geschieden op vrijwillige basis en ik vertrouw er volledig op dat dit altijd naar eer en geweten gebeurd.
Uw schenking komt ten goede aan mijn PaardenPraatPlaten-(spaar)Pot.
Alle kinderen (met ouders) die bij mij het 'Leertraject PaardenPraatPlaten' willen doorlopen (vijf bijeenkomsten van 2 uur), maar dit niet kunnen betalen krijgen d.m.v. uw schenking dan toch de kans om via een gedeeltelijke of volledige bijdrage uit de pot te kunnen deelnemen.
Dit is namelijk mijn ultieme droom om mijn 'Systemische Sociale Basisvaardigheden' voor elk kind toegankelijk te maken.
Zo maken we samen de wereld een klein beetje mooier!Leertraject PaardenPraatPlaten
Systemische Sociale Basisvaardigheden

Het werken met de drie basisprincipes van het systemisch werk in combinatie met het werken met paarden stimuleert bewustwording van systemische sociale vaardigheden.
Ook stimuleren ze het creatief denken, probleem analyse, doelgericht werken, samenwerken en doorzettingsvermogen. Deze kwaliteiten hebben kinderen hard nodig op school en later ook wanneer ze de arbeidsmarkt gaan betreden. In deze training wordt zichtbaar en bespreekbaar welke mogelijkheden, maar ook welke beperkingen systemen hebben voor het kind.
Contact&Verbinding, Ordening en Balans in Geven&Nemen vormen de basisinhoud van de opdrachten met de paarden. Ook verwerken we de ervaringen in een schilderij en leren de kinderen reflecteren op zichzelf met behulp van de paarden en mijn PaardenPraatPlaten. Feedback vragen, geven & ontvangen staan centraal.
Betreft 5 bijeenkomsten van 2 uur.
Tarief is € 375,- per 5 bijeenkomsten van 2 uur en is vrijgesteld van btw.
Het is aanbevolen om het traject samen met u kind te doorlopen. U betaald voor dit ouder-kind-traject dan geen meerprijs, omdat ik het belangrijk vindt dat u zelf ziet en ervaart dat het gedrag van het kind een spiegel is voor uzelf net als de paarden dit zijn bij onze persoonlijke ontwikkeling. Wanneer we van het kind vragen om aan 'verandermanagement' te doen, dan is het wenselijk wanneer ouders deze positieve beweging ook bewust volgen en zich ook dienstbaar opstellen in dit proces.
We bieden dit traject ook aan voor basisscholen tijdens schooltijd. Per groepje van maximaal 8-10 kinderen zijn er dan altijd twee gecertificeerde PaardenPraatPlaten-begeleiders bij aanwezig. U kan als ouder bij de leerkracht of intern begeleider aangeven dat deze manier van werken aansluit bij de leerbehoefte van uw kind. 


Leren Lezen @ Liberty

Dit is lezen in combinatie met Voltige, Braingym, Centered Riding, Sprookjes & Paarden.
Het kind mag op mijn paard Liberty bewegingsoefeningen gaan doen om de linker en de rechter hersenhelft met elkaar in verbinding te brengen. Als die immers gaan 'samenwerken' dan wordt leren lezen een stuk makkelijker. Ook hier starten we vanuit de basis van het leren lezen. Zo check ik bijvoorbeeld eerst of het kind de klinkers en medeklinkers kan ordenen en het verschil kan benoemen. Ook check ik of het kind het verschil weet tussen links en rechts, boven en onder en voor en achter in het eigen fysieke lichaam. Vanuit de bewegingen op het paard kunnen we vervolgens verder lezen met de leesmethode van de school waar het kind op zit of waar de interne begeleider van de school mee werkt. 
Vanuit een holistisch perspectief benaderen we door bewegingen op het paard het gehele systeem van het kind en proberen we de gezondheid van het kind emotioneel, mentaal en fysiek te bevorderen. De driedimensionele beweging van het stappende paard stimuleren dit. Deze methode is bevorderlijk voor de concentratie, het leervermogen en het zelfvertrouwen van het kind.
Het tarief is €37,50 en is vrijgesteld van btw. Dit is het landelijk vastgestelde tarief voor remedial teaching.
Het betreft een educatief uur met een recreatief karakter voor het kind. De persoonlijke ontwikkeling van het kind staat centraal in een veilige en toch ook zeer uitdagende leeromgeving met paarden. 


Rangerclub PaardenPraatPlaten:

In onze Rangerclub ben je van 0 tot 100 jaar van harte welkom en kom je met al onze dieren heerlijk tot rust.
Bij onze dieren hoef je niets en mag je gewoon jezelf zijn. Hebben we respect voor elkaar en voor onze dieren. 
We leren luisteren naar wat de dieren ons te vertellen hebben en hoe we het beste voor ze kunnen zorgen. Naast onze Paarden Amor, Liberty en Mylady zijn er onze Shetlandpony's Dotje en King. Ook hebben we nog drie konijnen Flappie, Dropje en Pieter. Kun je verbinding maken met onze cavia's Noddy en Bumpy en mag je spelen met onze hond Noa en poes Dikkie Dik. Wil je liever eitjes rapen van onze kippen Kees, Mies, Regenboogje, Rapunzel, Nuggets en Sunday? Dan mag dat natuurlijk ook!
Ook peuters en kleuters zijn dus al van harte welkom bij ons. Spelenderwijs maken ze kennis met het verzorgen van onze dieren, leren ze ponyrijden en maken ze alvast een klein beetje kennis met de mensport.
Wanneer? zaterdagmiddag van 14:00-16:00 uur.
Lidmaatschap €75,- per 5 Rangerclub bijeenkomsten (vrijgesteld van btw. )
Bij aanvang geef je op welke 5 zaterdagen je komt. 

Voor meer informatie en aanmelden kun je een mailtje sturen naar:
info@cv-coaching.nl 

Graag tot ziens en alvast van harte welkom,
Charlotte van Iersel
www.CV-Coaching.nl Geen opmerkingen:

Een reactie posten