maandag 5 maart 2012

Ode aan Zerxes - Vlerk 25-05-1981 ~ 01-03-2012


Datum foto: 29-02-2012


Vorige week donderdag 01-03-2012 werd ik geheel onverwacht gebeld met het bericht dat Vlerk plotseling in de wei was gaan liggen en niet meer opstond. Ik ben meteen naar stal gereden en daar trof ik mijn allerbeste vriend aan en zag dat hij klaar was om te gaan. In mijn armen mocht hij rustig inslapen en gelukkig kon ik hem hierbij al mijn liefde meezenden, zodat dit in alle rust omgeven door veel ruimte heel vredig mocht zijn.

Diezelfde dag was hij gewoon vanaf 's ochtends met onze kudde in de wei geweest. Woensdagavond had hij nog met Liberty, Amor en mij in de rijbak gespeeld. Mocht ik nog op zijn rug zitten en maakte ik bijgaande foto's. Kleine Amor naast Vlerk, vol bewondering en altijd aan het observeren en leren van alles wat Vlerk deed. Vertrouwen is wat Vlerk aan alle mensen en dieren in zijn omgeving gaf! Bij Vlerk verdwenen angsten en onzekerheden en fleurde iedereen op. Hij maakte me aan het lachen en sloeg soms letterlijk zijn lijf om me heen als dat even nodig was!

Bijzonder dat zoveel mensen hem mee mochten maken en dankbaar ben ik dat hij tien jaar mijn beste vriend en grote liefde mocht zijn! Dankbaar ben ik ook dat ik Daphne en Annet via hem heb mogen ontmoeten. Bijzonder dat dit paard ons bij elkaar bracht. Van Annet kocht ik Vlerk tien jaar geleden en we deelden vanaf het begin bijzondere momenten met elkaar. Afgelopen jaar kwam als bij 'toeval' Daphne ook nog op ons pad en mocht zij na 27 jaar haar eerste paard nog eens in de armen sluiten samen met haar prachtige gezin bij ons op stal.

Vlerk droeg me door een aantal moeilijke periodes in mijn leven letterlijk en figuurlijk en dat zal ik nooit vergeten! Maar wat hebben we ook veel lol samen gehad!Wat een paard! Wat een leeftijd! En wat een onvoorwaardelijke liefde!

Rust zacht mijn lieve Vlerkje,

We zullen je missen op stal, maar je zit voor altijd in mijn hart!

Liefs Charlotte


Datum foto: 29-02-2012

2 opmerkingen:

 1. Lieve Charlotte,
  Wat Vlerk voor jou, en via je coaching voor vele andere was, kan met geen woorden beschreven worden. De liefde die hij je heeft gegeven was speciaal. May he be in heaven and watch as a gardian angel for you.

  Veel liefs en sterkte,

  William Hermans

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lieve Vlerk,

  Op donderdag 1 maart reed ik 's morgens naar de manege van Amarant om te gaan werken en kreeg ik een beeld op mijn netvlies van Charlotte die afscheid van jou nam. Het leek me helemaal geen goed idee om me daarin te verdiepen, nee ik had het vast verkeerd. 's Avonds en de dagen daarna dacht ik er weer een paar keer aan, en concludeerde dat mijn gevoel niet klopte want "gelukkig" had ik niets hierover van Charlotte gehoord of gelezen. Het was vast allemaal goed, dacht ik dan steeds, gewoon niet meer aan denken. Maar blijkbaar blijven mensen en dieren die ooit een hartverbinding met elkaar hebben gemaakt, op de één of andere manier met elkaar verbonden.

  Ik ben jou en Charlotte heel dankbaar dat ik een jaar geleden kennis met je heb mogen maken. Ik had het nodig om weer rust en vertrouwen te voelen in de nabijheid van paarden. Je ging heel zorgzaam achter me staan en gaf me zacht wat duwtjes in mijn rug. Ik voelde me echt gesteund door jou. Nog maar pas geleden, half december, mocht ik opnieuw je zorgzaamheid en liefde ervaren door op jouw rug, met Charlotte naast ons, door het bos achter de paradijswei te stappen. Hoewel dat voor mij spannend was, bleef jij rustig waardoor ik me aangemoedigd voelde om er van te genieten. Dat heb ik gedaan. Toen ik op de terugweg een paar seconden met mijn gedachten ergens anders was, versnelde jij je pas even en wilde ik afstijgen. Op dat moment keek je mij aan, alsof je wilde zeggen: rustig maar, het is goed. Die blik van onvoorwaardelijke liefde zal me altijd bijblijven. Door deze ervaring hoopte ik dat we dit nog eens zouden kunnen doen, het zou me helpen om steeds weer een nieuwe stap te zetten. Nu jij over de regenboogbrug bent gegaan, is die kans er helaas niet meer. Maar alles wat je mij hebt gegeven neem ik dankbaar met me mee.
  Dankzij jou heeft Charlotte haar grote droom waar kunnen maken. Samen zijn jullie de grondleggers van CV-coaching, en jouw naam zal altijd aan dit bedrijf en aan Charlotte verbonden blijven. Ik vind het heel verdrietig dat we je op stal niet meer zullen zien. Maar ik weet dat jouw energie en liefde via Charlotte voelbaar zal blijven, en haar zal inspireren om verder te gaan. Lieve Vlerk, rust zacht.

  Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen