dinsdag 8 oktober 2013

Mijn Persoonlijk Groeiplan

'Kun je het je voorstellen dat je zelf ook ooit zo klein bent geweest?'


Deze zin hoor ik de laatste tijd regelmatig als reactie op ons dochtertje Juliette. Maar deze zin raakt me niet alleen in deze context. Het neemt me ook mee terug in de tijd dat ik 5 jaar geleden bij Achmea kwam werken. Op 8 september begon ik daar op de afdeling AOV. Ik weet het nog precies. En ik weet ook nog precies dat ik toen een droom had. Deze baan zou een opstapje zijn naar iets groters dat voelde ik toen al en werd door mijn toenmalige teamleidster ook al zo benoemd.
In mijn hoofd bedacht ik toen een leidinggevende functie, maar in mijn hart borrelde het verder......ik wilde klein beginnen met iets wat ik super leuk vond.... namelijk werken met paarden... Ik zag mezelf (en de meeste familieleden, vrienden en collega's ook) als een paardenmeisje onlosmakelijk gekoppeld aan mijn grote lieve paardenvriend Vlerk....maar hoe kon ik daar in hemelsnaam nou een beroep van maken?????

Ik maakte met mezelf allereerst de volgende afspraak:
'De volgende baan waar ik in stap is er eentje waar ik niet op hoef te solliciteren. Dat is een baan die ik zelf creëer binnen en/of buiten Achmea!'

Op dat moment had ik nog nooit van het begrip 'Paardencoaching' gehoord laat staan van een persoonlijk groeiplan!
En nu 5 jaar later vallen de puzzelstukjes stap voor stap steeds beter op zijn plaats. Door bovenstaande afspraak steeds in mijn achterhoofd te houden heeft mijn persoonlijk groeiplan al heel wat concrete vormen aangenomen. Ondanks de hindernissen die genomen moesten worden kan ik nu al wel terug kijken en voelen hoe het was om heel klein met CV-coaching te beginnen:
 Vanuit mijn hart én samen met Vlerk!

Als ik naar mijn filmpje hieronder kijk met Vlerk dan maak ik een diepe buiging voor mijn allereerste eigen paard en de grondlegger van CV-coaching. Ik ben enorm dankbaar voor wat hij en alle andere paarden die volgden mij gebracht hebben. Want ook Casanova, Liberty, Ti Sento Amor, Nisco, Pino, Rusty en Dotje houden me nog dagelijks scherp op hetgeen er gaande is bij mezelf of bij anderen. En eigenlijk ook mijn verzorgpaarden van voor de tijd met Vlerk hadden toen al een boodschap voor mij. Casandra, Faga, Sarona, Easy, King, Santana, Don Cafanifex en Sekur kan ik me daardoor ook nog haarscherp voor de geest halen......

Op een bepaald moment wist ik daarom zeker wat ik in mijn groeiplan wilde schrijven:
 Ik wil paardencoach worden!
Om mijn doel te bereiken en me aan mijn afspraak te houden kreeg ik steun van Achmea. Al mijn leidinggevenden steunden mijn groeiplan en stimuleerden me om mijn droom stapje voor stapje waar te maken. Zo presenteerde ik op een gegeven moment mijn groeiplan aan het MT en mocht ik o.a. de opleiding Systemisch Paardencoachen + Lezen van de Gestalt doen bij Bureau Wind, workshops volgen bij 3PK en aan een Persoonlijke Visie Training van &Samhout deelnemen. Heerlijk om vanuit mijn diepste verlangens stapje voor stapje mijn dromen werkelijkheid te zien worden met zoveel steun in de rug!

Super gaaf om in je Bila te horen van je leidinggevenden dat het belangrijk is om je hart te volgen en dan vervolgens ook te ervaren dat ze met je meedenken.

Als het even tegenzat of als ik ging twijfelen of ik op de juiste weg was dan pakte ik mijn groeiplan er weer eventjes bij en vertrouwde ik op het volgende principe
 • De vier elementen van succes: talent
 • vaardigheid
 • blijven proberen en geluk. Met talent ben je geboren,
 • vaardigheid kun je ontwikkelen
 • proberen is inwendige vastberadenheid of lef en geluk is synoniem aan werk en komt tot stand wanneer voorbereiding en kans elkaar ontmoeten. • Omdat het schrijven van een groeiplan mij zo enorm geholpen heeft om mijn droom waar te maken, wil ik daar ook graag anderen bij helpen. Samen met CV-coaching ontdek je jouw persoonlijke kracht, jouw drive en jouw droom in 5 sessies. Gedurende deze 5 sessies maak je een plan om hier in werkelijkheid gestalte aan te gaan geven.

  Ik kijk er naar uit om jouw ruggensteun te zijn voor het schrijven van jouw persoonlijke groeiplan. Daarom graag tot ziens en leef net als ik je droom!

  'Ik heb het gedaan, omdat ik niet wist dat het onmogelijk was!'

  Vriendelijke groet,
  Charlotte van Iersel
  Info@CV-coaching.nl  www.CV-coaching.nl


  Geen opmerkingen:

  Een reactie posten