maandag 30 augustus 2010

Verbeter de wereld, begin bij jezelf!

Persoonlijke kracht leidt tot nieuwe mogelijkheden en hiermee is de grootste verandering mogelijk begin ik te merken. Beweging uit eigen motivatie, intrinsieke motivatie maakt namelijk het verschil en dat is leuk, spannend en uitdagend. Ben trots op wat je doet, net als ik met mijn paarden en dat voorbeeld zal anderen ook stimuleren om hun plek te vinden in het geheel, met welke passie dan ook.

Mijn grote inspirator is Gaudy met zijn Sagrada Familia. 1 persoon had een idee, heeft dit uitgewerkt, is gewoon "gaan doen" en beginnen te bouwen aan een droom van velen. Iets wat nu nog vol trots wordt afgebouwd en waar velen hun bijdragen graag aan willen leveren in welk opzicht dan ook. Prachtig en wat een inspiratie!

En wat leuk om te zien hoe de wereld kennis maakt met: "Octopus Paul m.b.t. het WK 2010 en 2018"! En dan de volgende advertentie: "Krokodil voorspelt uitslag verkiezingen Australiƫ "? Stelt de wereld zich langzaam open voor representantenrollen? Gelooft men in holistisch waarnemen? Of is dit gewoon toeval? Waarom staat de wereld aan de ene kant in brand en een stuk verderop onder water? Is dit een teken om gezamenlijk in beweging te komen en anders te gaan veranderen en meer te gaan samenwerken? Of ook gewoon toeval?
Hoe kan het dat je fysieke klachten van iemand anders kan voelen of een emotie die al heel lang vast zit en nooit is uitgesproken? Waarom laten paarden tijdens een coachingssessie andere karaktereigenschappen zien dan normaal in de kudde of bij mezelf als ik met ze omga? Is dit ook toeval elke keer dat ik coach?

Hebben we deze gave niet gewoon allemaal en zijn alle teksten en booschappen, alle sprookjes, mythen en sagen al gewoon opgeslagen in ons collectief bewustzijn? Iedere leraar heeft ooit zelf lesgehad en niemand hoeft in 2010 het wiel nog zelf uit te vinden. Zouden dieren ons vermogen om hiervoor open te staan openen? Is hun boodschap dat we beter moeten aarden en onze energie bij onszelf moeten houden? Dat we moeten leren loslaten en vertrouwen op onszelf en onze natuurlijke omgeving? Zodat we zelf leren signaleren wat onze groei dient?

Opgeven is in ieder geval geen werkwoord, dat is duidelijk. Positief zijn en erop vertrouwen dat je het antwoord al lang in je hebt met als uitgangspunt onze drang om te overleven. Vaak is het voor anderen al goed zichtbaar, het enige wat je hoeft te doen is je open stellen voor een stap in de goede richting. Ik heb gemerkt dat de energieboost die je dan krijgt werkt als een magneet. Pel langzaam die isolator van je magneet af en je staat open voor verandering en trekt daardoor ook verandering aan. Anderen reageren daar namelijk ook direct op!

Het leuke is dat je daarna je resultaten mag vieren, vergeet dus niet achterom te kijken en af en toe eens te benoemen wat je al tot stand hebt gebracht. En kijk dan vol energie weer vooruit naar wat nog te gebeuren staat voor je. Je bepaalt zelf welke keuze je maakt.

Bewust zijn en/of bewustzijn en Leven als meervoud van Lef!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten