maandag 25 oktober 2010

Paardencoaching aan de hand van een paardenmetafoor.

Aan de hand van een paardenmetafoor maken we de vertaalslag naar je werk- of persoonlijke situatie.

Metaforen zijn niet probleemoplossend, maar doorbreken wel een bestaand denkpatroon. Met die metafoor scheppen we ruimte voor nieuwe gezichtspunten. Door een metafoor in te zetten, denk je even 'out of the box'. De kracht van het beeld wat er voor je neergezet wordt door de paarden helpt bijvoorbeeld om samenwerking te verbeteren of om een ander inzicht op je huidige situatie te krijgen of om net even dat duwtje in de rug te krijgen wat je nog nodig had.

Paardencoaching werkt op basis van respect, wederzijds begrip & puur vertrouwen. Meestal zonder woorden en vooral op basis van non-verbale interactie tussen mens(en) en paard(en).

Paarden zijn kanjers in het afstemmen op de frequentie van de ander. Ze zijn nieuwsgierig naar de 'innerlijke staat' van de deelnemer. Wat deze voelt en ervaart is voor hun als een soort resonantie waarop ze meetrillen of juist hun reactie geven.

Met Paardencoaching worden deuren en harten geopend die anders gesloten zouden blijven. Dat is in ieder geval mijn persoonlijke ervaring.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten