vrijdag 4 november 2011

Glimlach naar Angst





Eerder heb ik al verwezen naar het boek van Chögyam Trungpa:

Glimlach naar Angst
Ontdek de weg van ware blijmoedigheid.

Krijgerschap betekent aanwezig zijn. Door er eenvoudig te zijn worden we opgewekt en kunnen we glimlachen naar onze angst.
Een krijger zijn wil zeggen dat je echt bent. Echt zijn betekent dat je niet agressief ben en jezelf trouw bent. De krijger is iemand die dapper genoeg is om vredig in deze wereld te leven. Gewoon jezelf zijn, jezelf aanvaarden en je geest en lichaam in harmonie brengen.

Intrinsieke vreugde ervaren!

Ook wordt er in het boek gesproken over het oproepen van WINDPAARD . De beoefening van windpaard is een manier om depressie en twijfel uit te drijven. Ze neemt de vorm aan van een opmonteringsproces. Dat wil zeggen, het oproepen van windpaard maakt het levende aspect van onbevreesheid en vertrouwen actueel. Het betekent dat je de juiste plaats vindt, waar je wilt zijn. Alleen jijzelf kunt die magische plek intuïtief kiezen met een naar voren gerichte visie!

Paarden zijn fantastische dieren. Paarden vertegenwoordigen de wilde dromen die menselijke wezens zouden willen verwezenlijken. Het lichaam van het paard - zijn nek, oren, gezicht, rug, spieren, hoeven, staart - is het ideaalbeeld van iets romantisch, iets energieks, iets wilds, wat we zouden willen veroveren. Het windpaard wordt gebruikt als analogie van de energie en al die dromen.

Dus: Droom 'n leven of leef je droom!

Kom in contact met jouw windpaard en ervaar een andere energie. Maak verbinding met de paarden, de dieren en de natuur om je heen bij CV-coaching. Ervaar wat het met je doet als je geen twijfel en/of grensen kent. Voel hoe het is om met een ander wezen alle emoties en ervaringen in je geest te delen. Vervolgens probeer je los te laten om argumenten of logica op te bouwen om deze ervaring te bevestigen. Je laat het gewoon zijn voor wat het is. Je bent nederig, echt en toch heel erg aanwezig in positieve zin.

Plotseling ben je vrij van een gefixeerde geest. Ervaar je een bepaalde lichtheid en is er ruimte voor humor. Durf direct naar je angst te kijken zonder een analytische benadering. De manier waarop een echte krijger zich voor anderen verstaanbaar kan maken is door persoonlijk inzicht en door af te stemmen op vertrouwen. Dat wil zeggen de ontwikkeling van windpaard.

Onbevreesdheid betekent in de krijgertraditie niet dat je jezelf traint in ultieme paranoia. Ze is gebaseerd op het trainen in ultieme soliditeit - wat fundamentele goedheid is. Tegelijkertijd is het overwinnen van je angsten niet gebaseerd op het blokkeren van je gevoeligheid. Succes én mislukking vormen je levenstocht!

Paardrijden en omgaan met paarden vereist evenwicht, en wanneer je dat evenwicht in het zadel verwerft en/of in de natuurlijke leefomgeving van het paard, ben je je meer bewust van het paard. Het vereist een totale verbondenheid, of een volledig met de ander samenwerken. In de boeddhistische traditie wordt dit mededogen genoemd.

Kom eens ervaren wat een workshop bij CV-coaching met je doet. Glimlach naar angst en vier het leven. Zie de signalen op je pad en geniet er van.

Zie de libelle eind september en besef dat dit kleine diertje in de paar maanden dat het op deze aarde is een ontwikkeling doormaakt van een juveniel dat onvolledig van gedaante verwisselt, men noemt dat een nimf, dat vervolgens ontwikkeld tot het volwassen dier dat een imago heet. Libellen ondergaan hiervoor een serie van negen tot zestien vervellingen. Neem dus je tijd voor je persoonlijke ontwikkeling!

Zie de klaproos die ik met Liberty zag tijdens een buitenrit eind oktober die de kwetsbaarheid symboliseert en het vluchtige van het leven! Die kwetsbaarheid en dat vluchtige van het leven kan je angstig maken, maar het kan ook een gevoel van dankbaarheid oproepen en wanneer je in het hier en nu bent geeft het je des te meer de kans om de schoonheid van die klaproos te zien. Ook kun je het op dat moment als een voorrecht ervaren dat je het moment mocht beleven en ervaren.

Zie de haas begin november en snap de humor van:
"Haas, riep je zo hard om je angst dat de Adelaar je vond?" In de Egyptische hiërogliefen had 'de haas' te maken met het concept ‘bestaan’ of ‘zijn’ .
Haas, leer me mijn angsten onder ogen te komen.
Leen me jouw medicijn om mijn geest van grenzen te bevrijden.

De haas wil je leren dat je niet altijd hoeft te vechten om jezelf te verdedigen. Je kunt je ook beschermen door hard weg te rennen en door je bewust te zijn van de situatie en mogelijke gevaren om je heen. En dan is het soms goed om gewoon te gaan schuilen in je hol als je onweer (gevaar) aan ziet komen en gewoon te wachten totdat het voorbij is. Je hoeft niet met alles een confrontatie of een gevecht aan te gaan in je leven. Stop met vechten, stop met het jezelf moeilijker te maken dan noodzakelijk is, want dat hoeft niet.

Het is je recht om iets niet te willen of om van gedachten te veranderen, daar hoef je niet altijd voor te vechten. De haas en het paard vragen je om je eigen angsten onder ogen te zien. Waar ben je zo bang voor dat je het gevoel hebt te moeten vechten voor jouw plek? Wat is het ergste wat je zou kunnen gebeuren als je het niet deed?

Realiseer je dat je een ontegensprekelijk recht hebt op je eigen plek en je eigen levensruimte, het enige wat je hoeft te doen is die te nemen en gebruik te maken van je geboorterecht. Weet dat de wet van het universum als volgt werkt: dat waartegen je het meeste verzet, waar je het hardste tegen vecht zal steeds groter worden en aanwezig blijven omdat je daar al je energie in stopt.
Een oud gezegde is dan ook: `men lijdt het meest, van datgene dat men vreest`. CV-coaching moedigt je aan om je angsten los te laten en te vertrouwen op jezelf en op het leven. Er is altijd een uitweg of een hol in de buurt! Als je stopt met bezig te zijn met `ja maar` of `maar wat als` geef je jezelf de kans om dit te zien.

Kom er met CV-coaching achter wat je grootste angst is en ervaar bij de paarden hoe je kan glimlachen naar je angst.

Pilot- workshop zaterdag 19-11-2011
9:30-12:30
Deelname is gratis
Aanmelden kan via info@CV-coaching.nl
www.CV-coaching.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten