maandag 19 november 2012

Lezen van de Gestalt - Fritz Perls

Waar komt het woord Gestalt vandaan?
Een 'Gestalt' is een Duits woord, en is door Fritz Perls, de grondlegger van de Gestalttherapie, in deze betekenis gebruikt.
Een Gestalt betekent een afgerond geheel. Dit geeft energie ofwel “elan vital”.
Een 'onaffe' Gestalt kost energie, kan ook gaan vastzitten in je lijf of zich dus uiten in bepaald gedrag t.o.v. je omgeving.

Onaffe Gestalten ontstaan o.a. door:
  • onopgeloste conflicten
  • weggestopte gevoelens

Deze onafgemaakte Gestalt kan veel energie van je vergen en maken dat je steeds in dezelfde soort situaties verzeild raakt. Er is immers nog steeds 'negatieve lading' aanwezig. Ook kan deze Gestalt invloed hebben gekregen op de manier waarop je naar jezelf en naar je omgeving bent gaan kijken.

CV-coaching onderzoekt met jou wat jij nodig hebt om de Gestalt alsnog af te ronden, waardoor je je weer 'heel' gaat voelen. De paarden geven je inzicht in wat jou beweegt, of wat je juist uit de weg gaat. Dit stuk ervaren/herkennen en vervolgens erkennen leidt vaak al tot meer bewustzijn, en tot gedrag waar je beter mee uit de voeten kunt. Er komt opluchting en positieve energie gaat weer stromen.

Door te ontdekken dat je kunt kiezen om op een nieuwe manier met de werkelijkheid om te gaan, vergroot je het vertrouwen in jezelf en in je eigen mogelijkheden.

Paarden leven holistisch en zijn hierdoor perfect in staat om te spiegelen wat bij jou op de voorgrond staat in het hier-en-nu. Dat betekent dat gewerkt wordt in jouw tempo, met respect voor jouw grenzen en jouw eigen plek in het geheel.

Ik ga graag samen met jou opzoek naar jouw persoonlijke one-liner die er voor gaat zorgen dat jouw positieve energie weer gaat stromen en die ervoor gaat zorger dat jouw Gestalt weer een afgerond geheel wordt.

Voor meer informatie over de opleiding van Bureau Wind m.b.t. dit verdiepingsblok voor Systemische Paardencoaching en hun uitleg hierover kijk eens op:
http://www.wind.nu/index.asp?p106r06=EL

Certificaat Charlotte 2012 Lezen van de Gestalt:
 
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten