woensdag 23 maart 2011

Bewustzijn en bewust zijn; contact, verbinden en ontwikkelen.

Sinds ik met paardencoaching bezig ben heb ik al enorm veel mogen leren van de mensen die bij me kwamen of van mensen die 'toevallig' ineens op mijn pad kwamen tijdens dit leerproces.

Als mens en als paardencoach zal ik daarom nooit uitgeleerd zijn. Het collectief bewustzijn heeft altijd weer nieuwe zaken voor me in petto die dan weer aan de orde zijn en ontdekt mogen worden.

Sinds 2010 geloof ik totaal niet meer in 'toevallig' of 'toeval'! Alles draagt bij en heeft een reden waarom het op je pad komt of aan de orde is in het hier en nu. Zowel voor- als tegenspoed. Beide kunnen een krachtbron voor je zijn of worden. Iedereen heeft recht op zijn of haar eigen lot heb ik inmiddels wel geleerd. Alles draait om (h)erkennen, accepteren en/of loslaten.

Tijdens mijn leerproces als paardencoach ben ik me steeds bewuster van het feit dat lichaam en geest 1 geheel zijn. Daarom kwamen er 'toevallig' ook een aantal mensen op mijn pad de afgelopen tijd die dit nog eens voor me bevestigden.

* Toen ik aan het twijfelen was of leiding geven of coachen iets voor mij was, kwam er via het DIVA netwerk van Achmea 'toevallig' bij een workshop/lezing van Daan Fousert voorbij over Dienstbaar Leiderschap en ook een workshop coaching door Marijke Lingsma op het programma waar ik beide aan deelnam. Tijdens de coachworkshop leerde ik Coby van Beets (http://www.kifungo.nl/) kennen en onderging ik bij haar voor het eerst zelf een paardencoaching. Tijdens deze sessie maakte ik de keuze om de opleiding tot paardencoach te gaan volgen bij Ruud Knaapen (http://www.wind.nu/) en kwam alles dus op gang.
*Via het DIVA netwerk van Achmea kreeg ik vervolgens nog een workshop Enneagram van van Karina van Eck-Cormont.
* Ook kreeg ik via DIVA een workshop "laat je stem horen" van Marjon Landheer.
* Via DIVA kreeg ik ook een lezing van Hanneke van Gompel over haar boek "van denken naar voelen'.
* Ik ging eind 2010 spontaan een keer met collega's naar een show van Derek Ogilvie en kreeg een reading van hem. Totaal verrast en zwaar onder de indruk was ik van wat hij allemaal vertelde. Feiten die hij absoluut niet kon weten en geloof me dat het ook geen gedachtenlezen was of kon zijn. Ik had compleet een blackout en kon voor het eerst van mijn leven geen woord meer zeggen van verbazig en verwondering!
* Ik mocht kennis maken met Sensi-therapie bij Nicola van den Einden. Bij haar mocht ik onder andere een drukpuntmassage ondergaan, nadat zij bij mij een paardencoaching had ondergaan.
* Via Antoine Verhoeven (http://www.kausaypacha.nl/ ) kwam ik in zijn praktijk voor ontspanning van lichaam en geest. Bij hem onderging ik als wederdienst voor zijn paardencoaching bij mij een energetische behandeling.
* Ook heb ik onlangs een Ayurvedische Kookworkshop gehad van Vandevi
(http://www.vandevi-s-powerfood.nl/) . Zowel de mens als zijn omgeving is volgens de ayurveda samengesteld uit de 5 bouwstenen van het hele leven; aarde, water,vuur, lucht en ether. Ieder mens is bij zijn geboorte op een individuele, unieke manier samengesteld uit deze elementen. De menstypen (dosha's) die hierin besproken werden vond ik enorm interessant en direct herkenbaar! En komen bovendien ook overeen met de theorie van Eric Laarakker's paardentypen.
* En waar ik al enorm naar uitkijk is de Reiki ervaring die ik ga opdoen bij Natasja Tijsma.
http://www.reikiloonopzand.nl/ Ook zij had een paardencoaching ondergaan bij mij en in ruil mag ik weer kennis nemen van haar expertise en gave.
* Happinez cadeautjes en het tijdschrift kwamen de afgelopen tijd ineens mijn kant op.
* Ik zocht contact met Josje Feller van http://www.vrouwenpassie.nl/ en had vervolgens ook heel leuk contact met Sascha Feller hierover.

Misschien ben ik nog wat zaken vergeten, maar voordat ik het kanaal paardencoaching en bewustzijn/bewust zijn had opengezet had ik van sommige zaken nog nooit gehoord. Dus blijkbaar verstaat het Universum je wanneer je aangeeft dat je dit soort zaken in het leven oprecht respecteert en hier voor open staat. Of misschien heeft het allemaal weer te maken met mijn 'Tisento' gedachte;
Ik hoor je, ik voel en vul je aan....zo kwamen ook immers de afgelopen tijd precies op het juiste moment ook nog de juiste boeken op mijn pad:
* Griekse Mythen en Sagen. Gustav Schwab
* De kracht van de heks. Laurie Cabot&Tom Cowan
* Innerlijke kracht. Char
* Soul Signs. Rosemary Altea
* Van denken naar Voelen. Hanneke van Gompel
* Spirituele Intelligentie. Marjolein Rikmenspoel
* De zeven eigenschappen. Stephen Covey
* Dienstbaar Leiderschap. Daan Fousert
* Aan de slag met teamcoaching, werkboek teamcoaching, help ik ga coachen & help ik ontplooi mijn talent. Marijke Lingsma en Aty Boers.
* Het slimme onbewuste. Ab Dijksterhuis.
* Het dertigersdilemma. Nienke Wijnants.
* Illusies. Ingeborg Bosch
* De verborgen dynamiek van familiebanden. Bert Hellinger
* Het succes van organisatieopstellingen. Gunthard Weber/Bert Hellinger
* Een paard liegt niet. Chris Irwin
* Paranormale vermogens bij huisdieren. J. Wylder
* De Tao van Equus. Linda Kohanov
* Paarden wijze lessen voor de mens. Monty Roberts
* Natural Horse Man Ship. Pat Parelli
* Het paard als leermeester. Petra Nelstein
* Wat denkt mijn paard? Lesley Bayley
* Het paard als spiegel van de ziel. Nanda van Gestel-van der Schel
* Contact met paarden. Margrit Coates
* Het tevreden paard/paardenwelzijn in de praktijk. Machteld van Dierendonk, Eric Laarakker & Emiel Voest
* De wolvenvrouw. Adam Armstrong

Toeval???
Volgens mij niet ;)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten