donderdag 23 augustus 2012

Eigenaarsschap & Vrijheid 


Als ik een coaching met de paarden doe, ervaren de deelnemers hoe fijn het is om vanuit het perspectief in de wei met de kudde paarden naar hun eigen systeem te kijken. Met zachte ogen een eigen plek voor alles en iedereen zoeken in het veld. Dan pas merken we hoe krachtig de liefde voor iets of iemand eigenlijk pas écht is! Dan pas voelen we dat we onvoorwaardelijk en vaak ook geheel onbewust gedrag ontwikkeld hebben om het systeem van herkomst zo goed mogelijk te laten overleven. We dienen met onze onvoorwaardelijke liefde en het geconditioneerde gedrag dit systeem van herkomst en projecteren dat vaak ook in alle systemen van ons verdere dagelijkse leven. Maar is dat handig? Is het nodig om zo in elk ander systeem te overleven? Of hebben we de keuze om vanuit onvoorwaardelijke liefde voor onze persoonlijke en innerlijke vrijheid ons gedrag bewust te veranderen? Zijn we dan pas echt vrij om onze dromen werkelijkheid te laten worden?


De afgelopen tijd kwamen 'toevallig' de volgende boeken op mijn pad en ook hierin ademde de boodschap m.b.t. Eigenaarsschap & Vrijheid overduidelijk!
1. De mooiste uitspraken over positiviteit - Uitgeverij Verba
2. Leven, Liefde en Lachen, Het kleine abc van levenslust - OSHO Publicaties
3. IJs verkopen aan Eskimo's, De psychologie van overtuigen - Pascalle van Goethem
4. Neem je toekomst in eigen hand, Een 9 stappenplan voor succes - Stedman Graham
5. The Power - Rhonda Byrne


De laatste tijd merte ik ook dat mensen in mijn omgeving bewust creatief, vol passie en vanuit liefde op zoek gaan naar innerlijke vrijheid. En eigenlijk begint dat zelfs al bij het gedrag van het jonge kind dat dit in onze huidige maatschappij zo mooi spiegelt. Het kind laat ons zien dat het anders kan en zal gaan. We bieden op dit moment nog een vorm van onderwijs aan in een onderwijssysteem, waar ik al 4 jaar geen verbinding meer mee heb en de nieuwetijdskinderen net zo min........vier jaar geleden ben ik daar dan ook heel bewust uitgestapt en wilde ik vanuit het bedrijfsleven eens naar het onderwijs gaan kijken. Wat miste ik toen ik nog midden in het onderwijssysteem zat? Wat waren mijn blinde vlekken geworden? Waar loop ik zelf bij nascholing tegen aan? Waarom heeft bijna ieder kind tegenwoordig 'iets'? Waarom al die uren in een klaslokaal opgesloten zitten? Waarom handelingsplannen als je ook op gevoel met kinderen kan werken? Waarom geen dieren in het onderwijs? Waarom leren uit boeken als het World Wide Web 24 uur per dag tot je beschikking staat via een digitaal schoolbord of een laptop? Is een leraar nog wel nodig of volstaat een coach? Is het uiteindelijk niet je persoonlijke verantwoordelijkheid of je je doelen bereikt of niet? En is het niet zo dat er énorm veel wegen naar Rome leiden? Waarom moet je als kind 1 studierichting kiezen en het liefst al zo vroeg mogelijk? Gaat het er uiteindelijk niet gewoon om dat je de juiste keuzes maakt om je levensdoel te bereiken? Is een diploma en/of certificaat wel zo belangrijk als iedereen doet beweren of vraagt uiteindelijk in onze huidige maatschappij daar nooit iemand om?
Eigenlijk weet ik het antwoord op bovenstaande vragen al. Ook weet ik al dat mijn school van de toekomst er heel anders uit zal gaan zien. Veel dynamischer en uitdagender. Veel meer in het hier en nu van dat moment. Coachen op Eigenaarsschap & Vrijheid. Doorzettingsvermogen, beheersen van competenties, enthousiasme, coping met negatieve situaties, passie, geduld, soms even zwijgen, humor en intrinsieke motivatie werken voor mij in ieder geval veel sterker door dan al mijn diploma's bij elkaar! En mijn gevoel zegt dat het kind van deze tijd dit al lang weet en zich daarom zo verzet tegen het huidige onderwijssysteem.


Daarnaast werd ik me de laatste tijd ook steeds bewuster van het feit dat we allemaal de keus hebben om voor het positieve te kiezen! Bepaalde dingen overkomen je. Daar kun je niets aan doen en dat hoort bij het leven. Het gaat er dan maar net om hoe je daar mee omgaat! Blijf je er in hangen of kies je heel bewust voor positiviteit in je leven? Je kunt ergens over klagen, maar maak je het daarmee niet groter dan het is? Alles wat je immers aandacht geeft groeit! Negatieve aandacht is ook aandacht.....dus als je de keuze hebt tussen positief en negatief, waarom zou je dan willen kiezen voor het negatieve als je ook je focus kan leggen op je toekomstdroom?

 

Wie goed doet, goed ontmoet! Je ontvangt wat je geeft en er is een overvloed in het Universum als je voor het positieve kiest, zodat je al je dromen kunt leven.


 

Met CV-coaching heb ik al heel wat mensen op dit spoor mogen zetten en daar ben ik heel dankbaar voor! Ik geniet als ik die mensen nu hun droom zie leven en weet dat er een bepaald moment was dat ze van onbewust onbewaam bij de paarden naar bewust bekwaam sprongen en zie ze nu genieten van hun levensdroom!
Ook ben ik dankbaar voor de dromen die voor mij al zijn uitgekomen de laatste jaren en ik hoop dat ik dit werk met de paarden nog voor veel mensen mag doen. Daarnaast hoop ik dat ik met mijn persoonlijk ontwikkelingsverhaal ook mensen kan en mag blijven inspireren!

Liefs,
Liberty & CharlotteOmnia vincit amor,
et nos cedamus amori.

Liefde overwint alles,
laten we ons dan maar aan de liefde onderwerpen.

Vergilius

Geen opmerkingen:

Een reactie posten