woensdag 11 januari 2012

CV-coaching - Interventie Toolkit - ACHMEA
WIE OF WAT IS CV-COACHING?
Waarmaken van je persoonlijke én van de gezamenlijke identiteit binnen ACHMEA!
Charlotte van Iersel wil via deze weg haar passie voor paarden en kennis op het gebied van ontwikkeling met u delen. Het gaat om systemische paardencoaching in een natuurlijke omgeving temidden van een kudde paarden. Op basis van wederzijds vertrouwen en verbinding halen de paarden het beste in de deelnemers naar boven. Inleven, vernieuwen en waarmaken is natuurlijk gedrag voor een paard. Dit natuurlijk gedrag van de kudde komt overeen met het coöperatieve gedachtegoed van ACHMEA. De kudde respecteert ieders cultuur, geloof, levensfase en achtergrond en geeft ruimte aan ieders identiteit, individualiteit en authenticiteit. Met plezier samenwerken met de paarden en met elkaar. Samen succesvol ontwikkelen en waarmaken wat we voor ogen hebben. CV-coaching is een manier om door zelfkennis en kennis van je omgeving te komen tot bewustwording. Dit gebeurd dus in de natuur, in vrijheid en vanuit eigen verantwoordelijkheid.WANNEER CV-COACHING?
Onderzoeken van je persoonlijke én van de gezamenlijke identiteit van ACHMEA!
1.) INDIVIDUELE COACHING: CV-coaching kan u helpen bij uw persoonlijke ontwikkeling. Het paard scant hierbij uw huidige situatie, uw kwaliteiten en uw valkuilen. Ook uw gedrag wordt zonder oordeel door het paard gespiegeld en weergegeven. De zoektocht naar uw eigen identiteit en mogelijkheden start bij de eerste stap die u in de wei zet!
2.) TEAMCOACHING: Wilt u met u team werken aan verbinding, samenwerken of een ander thema en hierbij direct ervaringsgericht leren? Dan bent u bij CV-coaching aan het juiste adres om eens out of the box naar de situatie of naar elkaar te kijken temidden van een kudde paarden. Bewustwording van uw eigen identiteit, de identiteit van de ander, de identiteit van uw team en van ACHMEA wordt nu op een totaal andere manier ervaren dan ´normaal´ op de werkvloer het geval is!
3.) FAMILIE- EN/OF ORGANISATIEOPSTELLING: Loopt u vast in uw werk, privé of in bepaald gedrag dan kan CV-coaching u ook nieuwe inzichten geven. Ook hierbij zal het paard uw systeem scannen en dit spiegelen d.m.v. zijn lichaamstaal. Charlotte van Iersel zal dan ook in deze situatie voor u de vertaalslag maken en er kan onderzocht worden met u of het herkenbaar is wat het paard weergeeft op dat moment. Wat voor u op dat moment aan de orde is zal zichtbaar worden d.m.v. een beweging of een opstelling vanuit de kudde!
4.) WORKSHOP VOOR MEDEWERKERS: Practice what you preach! - Alles wat we doen én hoe we dat doen, moet passen bij wie we (willen) zijn - Formulering van de (gezamenlijke) identiteit.
Leer handelen als visionair, wordt omgevingsbewust en ondernemend! Ga oefenen met nieuwe vaardigheden en nieuw gedrag vanuit het hoofd én vanuit het hart!SINDS WANNEER CV-COACHING VOOR ACHMEA?
Het idee voor CV-coaching is door Charlotte van Iersel in 2010 ontstaan. Als rode draad liep ´ontwikkeling van identiteit´ altijd al door haar leven. Bevorderen van de ontwikkeling van de authentieke identiteit van dieren en mensen is al heel haar leven haar grootste passie en uitdaging. Als Pilot binnen het cultuurprogramma van SZ en als onderdeel voor haar groeiplan is Charlotte daarom als logische volgende stap de opleiding tot systemisch paardencoach gaan volgen bij Bureau Wind. Zo kon ze het coachen van collega´s van Achmea combineren met het werken met haar paarden. In 2010 ging het vooral om individuele sessies en in 2011 kwamen daar ook teamsessies bij. Daarnaast mag CV-coaching sinds 2011 jaarlijks voor het diversiteits netwerk van Achmea twee paardencoach workshops organiseren. In 2012 zet CV-coaching de volgende stap via deze Interventie Toolkit van Achmea.HET MOTTO VAN CV-COACHING: ERVARINGSGERICHT LEREN EN ‘GEWOON DOEN’!
Charlotte werkt dus in een natuurlijke omgeving en op een natuurlijke wijze met mensen bij haar kudde paarden. Wanneer een individu of een team een coachvraag heeft, gaat Charlotte met deze deelnemer(s) als eerste stap een intakegesprek aan. Aan de hand van dit intakegesprek wordt de coachvraag scherp geformuleerd en wordt gekozen voor de juiste didactische werkvorm bij de paarden. Vervolgens is het daarna meteen ervarings gericht leren en ´gewoon doen´!
Tijdens een sessie bij de paarden wordt er op gedragsniveau, op intra-psychisch niveau en/of op systemisch niveau gewerkt. Op een natuurlijke en ervaringsgerichte manier ervaart u dan vervolgens wat CV-coaching met u doet en kunt u de vertaling maken naar uw privé- en/of werksituatie. Het effect is direct voelbaar.
Lichaamstaal en non-verbale communicatie van mens en paard zal Charlotte vertalen zonder oordeel. Het is wat het is en het is aan de deelnemer om dit te interpreteren en om hier verder een vervolg aan te geven.ERVARING MET PAARDEN NODIG?
Het is geen enkel punt als u al meer met paarden heeft gewerkt. We gaan nu namelijk op een totaal andere manier met het paard aan het werk dan u traditioneel gewend bent. We gaan aan de slag op het conitieve en instinctieve gedragsniveau van het paard. We werken vanuit Contact & Verbinding en hierbij is zowel uw veiligheid als de veiligheid van het paard ons uitgangspunt! Daarom is geen ervaring met paarden ook geen probleem. Indien u angstig bent voor paarden dan zullen we daar eerst mee aan de slag gaan. Een onveilige omgeving geeft namelijk stress en dit werkt belemmerend voor het cognitieve leervermogen van zowel paard als mens. Dus het is goed om daar bewust bij stil te staan.KOSTEN:
Als onderdeel van deze coöperatie wil CV-coaching graag de kosten zo laag mogelijk houden met het beste resultaat!
€ 50,- voor een individuele sessie
€ 50,- per persoon bij een teamsessie
Tevreden? Vertel het verder en deel uw ervaringen op het deelnemersblog.
Niet tevreden? Vertel het Charlotte, zodat zij kan verbeteren en u ontvangt u geld terug.


LOCATIES:
1.) Eigen weiden in RAVELS(BE)
* Geen extra kosten voor locatiehuur.
2.) Eigen boslocatie TILBURG(NL)
* Geen extra kosten voor locatiehuur.
3.) Overdekte rijbak in RAVELS (BE)
* Kosten voor locatie huur zijn niet in de prijs inbegrepen.
4.) Landgoed de Hoevens in ALPHEN(NL)- voor meer informatie zie www.dehoevens.nl
* Kosten voor locatie huur zijn niet in de prijs inbegrepen.
* Op deze locatie kan ook gekozen worden om met een kudde IJslandse paarden te werken.
5.) Stichting de Paardenkamp - SOEST (NL)
* Deze locatie mogen we in 2012 inzetten voor de 2 workshops van het diversiteitsnetwerk van Achmea. De opbrengst zal CV-coaching volledig schenken aan deze stichting. Voor meer informatie over deze stiching zie www.paardenkamp.nlINTERESSE?
Heeft u interesse in CV-coaching? Neem dan contact op met uw leidinggevende.
Hij/zij bespreekt uw ideeën met de facillitator en zorgt dan voor een coachmethode op maat.
Het unieke van coachen met paarden is dat ze meteen intrinsiek gemotiveerd zijn om voor u in beweging te komen vanuit een natuurlijk en onvoorwaardelijk instinct!
Kijk voor meer informatie ook eens op www.CV-coaching.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten